10 things I love about Japan

Ik ben nu 2 weken in Japan en ontzettend onder de indruk van dit land. Het is prachtig en op zo veel vlakken veel verder ontwikkeld dan het Westen. Ik kan wel 1.001 redenen opnoemen waarom Japan geweldig is, maar dat zal ik je niet aan doen;) Ik hou het kort: dit zijn the 10 things I love about Japan:

#1 De toilet
Verwarmde wc brillen met allerlei knopjes en sproeiertjes om de hele boel brandschoon te spoelen. Met zelfs aparte sproeiers voor de mannen- en vrouwenbillen. (hoe bedenken ze het!) Helemaal leuk is de ‘flushing noise’ knop voor een constant ik-trek-de-wc-door geluid.

Japan vending machines
#2 Vending machines
Op iedere straathoek staan deze goedgevulde kasten. Je kunt het zo gek niet bedenken of je trekt het er zo uit. Mijn favoriete zijn die met drankjes. Frisdrank maar ook warme drankjes zoals chocolademelk en groene thee enzo.

Japan powder riding
#3 De beste powder ter wereld
As we speak ben ik op het Noordelijke eiland Hokkaido om te snowboarden. Door een luchtstroming vanuit Siberië valt in dit gebied de allerbeste en lichtste poedersneeuw ter wereld. Jaarlijks een pak van 15 meter dik! M’n lief heeft me er leren powder boarden én ook nog eens dwars door het bos. Met heel veel vallen en opstaan btw;)

Japan gyoza
#4 Gyoza
Sushi is mijn nummer 1 liefde, maar gyoza begint toch echt terrein te winnen. God god wat een heerlijkheid. Ik krijg er geen genoeg van en als een heel banaal gewoontedier eet ik het hier iedere dag:)

Japanese people lined up
#5 Voordringen bestaat niet
Nog nooit heb ik mensen zo keurig in een rijtje zien wachten. Of het nou voor de bus, metro of voor de skilift is. Het is bijna alsof er denkbeeldige lijnen zijn getrokken en je een stroomstoot krijgt zodra je het waagt om met je grote teen die lijn aan te tikken.

#6 Schoon
Ik ben in heel wat steden geweest maar zo schoon als de straten van Tokio zijn is echt uniek. En dan te bedenken dat het de allergrootste stad ter wereld is. Je gelooft het niet, maar er ligt werkelijk geen vuiltje op straat. Vergeet de 3 seconden regel, hier kan je letterlijk van de straat eten:)

Japanese school girl
#7 Schoolmeisjes 
We kennen ze allemaal wel uit de films en zo is het in het echt ook. Overal zie je groepen schoolmeisjes lopen en ze zien er té schattig uit met hun rokjes, kniekousen en een colbertje. Het zijn net poppetjes.

Japan onsen
#8 Badderen in een onsen
Heerlijk badderen in het warme water van een geiser. Omdat Japan een vulkanisch is vind je er duizenden onsen verspreid over het hele land. Vooral een aanrader na een dag powder boarden.

#9 Groene thee
Voor mij als theejunkie is Japan een walhalla. Eindelijk groene thee zoals groene thee bedoeld is. De juiste temperatuur en met een licht bittere afdronk. Helemaal leuk zijn de schattige kopjes waarin de thee wordt geschonken.

Japan locals
#10 De bevolking
De laatste in het rijtje, maar eigenlijk met stip op nr 1: de bevolking. Iedereen heeft respect voor elkaar en voor de natuur. Dat uit zich in hoe men met elkaar omgaat. Overal waar je komt wordt je ontvangen met een brede glimlach en als het maar een seconde lijkt of je iets zoekt of niet begrijpt staat er gelijk iemand naast je om je te helpen. Wel best pijnlijk om te realiseren hoe individualistisch wij leven en hoe respectloos we te vaak me elkaar omgaan…

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

13 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.